Norsk
Lærerutdanning, barnehagelærerutdanning eller 60 sp. pedagogikk/spesialpedagogikk
Kunnskaper
Etter fullført emne skal studenten:
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten:
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten:
Gjennom emnet lærer studenten hvordan en kan utnytte de mulighetene som digitale verktøy gir for å tilrettelegge for elever med særskilte behov, og hvordan en kan skape et inkluderende læringsmiljø. Emnet gir eksempler på tilnærmingsmåter og undervisningsopplegg som er utformet for at alle elever skal kunne delta aktivt i skolehverdagen.
Emnet vil blant annet gi opplæring i hvordan man ved bruk av tilgjengelighetsfunksjoner og assisterende teknologi legger til rette for at elever med funksjonsnedsettelser eller lærevansker kan oppleve mestring og deltagelse. Teknologi gir nye muligheter til å dele, lære, samhandle og kommunisere.
For å lykkes med inkluderende bruk av teknologi i opplæringssammenheng, trengs det kunnskap om de teknologiske mulighetene som finnes og hvordan de kan brukes. Gjennom e-læring, fysiske samlinger og veiledning vil emnet gi kunnskap om inkluderende bruk av digitale læringsressurser.
Emnet undervises gjennom et nettbasert kurs og tre fysiske samlinger. Det digitale kurset er delt inn i fem moduler med følgende tema:
Modulene introduseres med læringsmål og asynkrone forelesninger (videoer). Deretter presenteres kursets innhold gjennom ulike formater, for eksempel, korte tekster, videoer, podkastepisoder, beskrivelser av digitale ressurser, undervisningsopplegg, utprøvingsoppgaver, digitale prøver og refleksjonsoppgaver. På de fysiske samlingene legges det opp til en kombinasjon av forelesninger, utprøving og gruppearbeid.
Emnet har et forventet arbeidsomfang på 400 timer.
Individuell firedagers hjemmeeksamen. Vurderingsuttrykk: Gradert karakter.
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.
Nei