Les mer om hvordan UiA bruker informasjonskapsler på dette nettstedet og hvordan du kan deaktivere disse.
Les mer om hvordan UiA bruker informasjonskapsler på dette nettstedet og hvordan du kan deaktivere disse.
Universitetsbiblioteket i Agder er mer enn et rom for 300 000 bøker. Vi arbeider også aktivt for at du skal kunne drive selvstendig forskning av god kvalitet. For å tilby best mulig forskningsstøtte, har alle institutt ved universitetet en egen fagansvarlig bibliotekar. Denne fagansvarlige bibliotekaren har kompetanse innen ditt fagområde og er den personen du kan kontakte hvis du har spørsmål omkring forskningsprosjektet ditt.
Fagansvarlig bibliotekar kan hjelpe deg med:
… å finne frem til allerede publisert forskning.
Universitetsbiblioteket gir deg tilgang til en rekke fagspesifikke og tverrfaglige databaser. Vi tilbyr veiledning på hvilke databaser som kan være relevante for ditt forskningsprosjekt, hvordan du kan sette opp gode litteratursøk, og hvordan du kan holde deg oppdatert på ny forskning innenfor ditt fagfelt.
… å håndtere referansene dine på en enkel måte.
EndNote er et referansehåndteringsprogram som lagrer referansene dine i et eget filbibliotek. Programmet setter inn referanser i løpende tekst og lager litteraturliste. Universitetsbiblioteket tilbyr opplæring og brukerstøtte i EndNote.
… å komme i gang med spørreundersøkelser.
Universitetet tilbyr lisens til et webbasert spørreundersøkelsesverktøy med gode muligheter for design, datainnsamling og analyse. Undersøkelsen opprettes elektronisk og kan sendes ut som for eksempel brev eller e-post. Universitetsbiblioteket formidler opplæring og brukerstøtte.
... å velge relevante publiseringskanaler.
Universitetsbiblioteket tilbyr hjelp og rådgivning i valg og vurdering av publiseringskanaler. Det kan for eksempel gjelde spørsmål om hvordan publiseringsavgifter kan dekkes, hvordan ulike tidsskrifter, serier og forlag gir uttelling i finansieringssystemet, og om tidsskriftet regnes som viktig innen fagfeltet målt etter såkalt ”impact factor".
…å synliggjøre forskningen din.
Universitetet har et open-access-arkiv for vitenskapelige publikasjoner, kalt AURA (Agder University Research Archive). Dette kan gjøre forskningen din lettere tilgjengelig og mer synlig. Universitetsbiblioteket kan hjelpe deg å deponere dine publikasjoner i AURA. Vi kan også bidra med råd og tips til synliggjøring av forskning på sosiale medier.
… bibliometriske analyser.
Universitetsbiblioteket tilbyr tilgang til Scival fra Elsevier.
Verktøyet gir deg mulighet til å blant annet sammenlikne resultater fra forskningsgrupper og fagmiljø innenfor og på tvers av utdanningsinstitusjoner. Universitetsbiblioteket tilbyr opplæring og brukerstøtte.
… å dokumentere forskning og formidling i Cristin.
Cristin er et felles system for registrering og rapportering av forskning og formidling. Hvert fakultet har egne superbrukere på Cristin. Universitetsbiblioteket kan bistå med hjelp og rådgivning dersom superbrukerne ikke kan svare.
Kontakt din fagansvarlige bibliotekar!
Ansvarlig for siden: Marte Strand <marte.strandSPAMFILTER@uia.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)>
Jon Hansson <jon.hanssonSPAMFILTER@uia.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)>