1. april 2020

Ingen frist angitt

Kontaktperson

UTSATT: ForskerFokus: Aktive elever lærer bedre

ForskerFokus-arrangementene er utsatt til høstsemesteret på grunn av situasjonen med korona-viruset COVIT-19.

Illustration: Colourbox

kl 11:15 - 12:00

Legg til kalender

Universitetsbiblioteket, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Kontaktperson

Forskerfokus er en ny serie med lunsjarrangementer hvor UiAs forskere presenterer sin forskning for kolleger og studenter. ForskerFokus har arrangement annenhver uke på onsdager 11:15 - 12:00 i Universitetsbiblioteket, Campus Kristiansand. Kaffen er klar!

Head of Department Sveinung Berntsen Stølevik, Department of Sport Science and Physical Education, UiA

Instituttstyrer Sveinung Berntsen Stølevik, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving, UiA

Sveinung Berntsen Stølevik:

Aktive elever lærer bedre

Skoleungdom som får røre seg mer, lærer bedre. Bare noen minutter ekstra med skikkelig aktivitet hver dag er nok.

Gjennom prosjektet School in Motion (ScIM) fikk over 2000 ungdommer fra 29 skoler to timer ekstra kroppsøving og fysisk aktivitet hver uke. Mer aktivitet førte også til mer trivsel, bedre læringsmiljø og at mange kom i bedre fysisk form. Ungdommene gjorde det også bedre på nasjonale prøver.

Kaffen er klar!

How ”normal people” can train like the world’s best endurance athletes

Stephen Seiler

Kunst, sosiale relasjoner og bærekraft