14. aug

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Nina Burleigh: The Holy Compromisers - "Fakes, Forgers, Con Men and Collectors"

Nina Burleigh (Foto: Skjermdump fra Al Jazeera America)

14 aug
kl 12:00 - 12:45

Legg til kalender

Møterom A7-001, Henrik Wergelands hus, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

De fire neste månedene har Fakultet for humaniora og pedagogikk en veldig spennende gjest: Forfatteren og journalisten Nina Burleigh.

Burleigh har skrevet seks bøker, den siste om Donald Trumps kvinner (ja, det er en stor bok), og har de siste årene dekket nasjonal politikk for Newsweek.

Forelesningens tittel er «Fakes, Forgers, Con Men and Collectors» og er den første i en serie på fire kalt «The Holy Compromisers».

Disse forelesningene er åpne og vil finne sted innenfor rammen av Lying Pen-prosjektets matpakkeseminarer.

Varmt velkommen! Ta gjerne med lunsj!

Kort presentasjon av serien og forelesningen

The Holy Compromisers is a four part brown bag lunch series, lectures from Nina Burleigh, an American journalist and author, who has covered the American religious right for decades, followed by Q and A discussions, exploring various ways the white evangelical Christian political movement in America has compromised basic Christian principles of mercy charity and love, aligned itself with an anti-democratic, authoritarian political movement and often corrupt private individuals and political leaders in order to break down the wall between church and state and insert its regressive values into law and culture.

The first part of this series is a discussion about how the Hobby Lobby Green family collected, planned, built and then filled the National Bible Museum with fakes and illicit objects, lighting up the illicit Middle Eastern antiquities market along the way, all in the pursuit of sharing proof for faith — within a few blocks of the U.S. Capitol.

Nina Burleigh er også foredragsholder i Lørdagsuniversitetet i høst - 14. september i Kristiansand og 12. oktober i Flekkefjord: How God's Servants Took Over Washington, DC.