Gå til hovedinnhold

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Risør: Tema: Samarbeid mellom kommuner – Er det bare størrelsen det kommer an på?

Risør - Lørdagsuniversitetet logo

19 nov
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? Lørdagsuniversitetet er et tilbud med populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Her blir aktuelle tema presentert og diskutert i en uformell setting. Her risikerer vi alle å lære noe nytt.

Tid: Starter kl. 13:00

Sted: Risørhuset, litteraturrommet

Bjørnulf Arntsen

Tema:

Samarbeid mellom kommuner – Er det bare størrelsen det kommer an på?

I en ny studie, publisert i det anerkjente tidsskriftet «Social science & medicine», har foredragsholder Bjørnulf Arntsen samlet inn og analysert data fra 266 kommuner med legevaktsamarbeid.

Studien gir ny og viktig kunnskap om samarbeidet mellom norske kommuner:

– Den tradisjonelle forståelsen av interkommunalt samarbeid innen helse har vært uløselig knyttet til kommunestørrelse. Denne studien viser imidlertid at det er kvaliteten og utformingen av selve samarbeidet som er avgjørende for hvilke muligheter og begrensninger som ligger i en slik type samarbeid.

Om foredragsholderen:

Bjørnulf Arntsen

er daglig leder ved Senter for omsorgsforskning Sør ved UiA.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Risør kommune.

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør.

Program i de ulike byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet