Gå til hovedinnhold

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Mandal: Bak sinnets slør – Hva er hjernen, og hvordan kan et fysisk organ skape persepsjon, bevissthet og minner?

Lørdagsuniversitetet i Mandal - logo.

19 nov
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Hver tredje lørdag i måneden arrangeres Lørdagsuniversitetet i Mandal. Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting.

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? Hver tredje lørdag i måneden inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning i Mandal. En forsker fra UiA holder et foredrag med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere.

Tid: 13:00 Sted: Mandal bibliotek, Buen kulturhus. Fri entré.

Arrangementet er åpent for alle og varer i ca. halvannen time.

Hanne og Tor Stensola (Arkivfoto: Olav Breen)

Tema: Bak sinnets slør – Hva er hjernen, og hvordan kan et fysisk organ skape persepsjon, bevissthet og minner?

Nevrovitenskap er et relativt nytt forskningsfelt som bringer sammen mange forskjellige fagdisipliner for å forstå de biologiske mekanismene som skaper mentale fenomen. I presentasjonen skal vi ta en reise gjennom nevrovitenskap og utforske hvordan vi som forskere får innsikt i hjernefunksjon. Reisen tar oss også til hvilke spørsmål som er i fronten av dagens og morgendagens nevrovitenskap, samt hva vår egen forskning fokuserer på.

Foredragsholderne

Hanne og Tor Stensola

er førsteamanuenser ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder. De gjorde doktorgradsarbeidene sine i Edvard og May-Britt Mosers laboratorium i Trondheim, og har nå kommet tilbake til Sørlandet for å starte et nevrovitenskapelig forskningsmiljø på UiA.

Se også: Dette er Tor og Hanne Stensola (UiA.no 2021)

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Lindesnes kommune

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør.

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet