Gå til hovedinnhold

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Menstruasjonshistorie i Norge – Hva vet vi?

9 mars
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Teateret, Kongens gate 2, Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er et tilbud om populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Foredragene blir holdt med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2
Plassbegrensing. Det er stor pågang, så vær tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter (gratis) hentes i baren på Teateret fra klokka 11:00 samme dag.

Menstruasjonshistorie i Norge – Hva vet vi?

v/ Camilla Mørk Røstvik

I senere år har menstruasjon blitt et tema vi snakker mer om, men hva vet vi om fenomenets historie i Norge? Bli med historiker Camilla Mørk Røstvik på en reise gjennom mensens historie i Norge, fra hjemmestrikkete bind og folkloristikk til bedriften SABA og influensere.

Om foredragsholderen:

Camilla Mørk Røstvik er førsteamanuensis i historie ved Institutt for religion, filosofi og historie ved Universitetet i Agder. Hun spesialiserer seg på moderne og samtidskulturhistorie, med en langvarig forskningsinteresse for menstruasjonshistorie, -kulturer og -kunst. Hennes interesser inkluderer feministisk kunsthistorie og kunstprosjekter, environmental humantities, medisinhistorie, feministiske vitenskaps- og teknologistudier og norsk/samisk kunsthistorie. Camilla er æreslektor ved School of Medicine og School of Art History i Aberdeen, og æresforsker i kunsthistorie ved University of St Andrews.

Arrangører: Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Kristiansand, Mandal og Risør.

Program for de ulike byene finner du her.