6. nov 2021

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Kunnskapens Europa: Fortid, nåtid og fremtid — The Europe of Knowledge: Past, present and future

Foredraget er på engelsk, men spørsmål og kommentarer kan stilles på norsk.

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

6 nov
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Teateret, Kongens gate 2, Kristiansand sentrum

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand er et tilbud med populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder.

Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2

Plassbegrensing. Det er stor pågang, så viktig å være tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter hentes i baren. Teateret åpner klokka 11:00. Alle må registrere seg når de henter billetter på grunn av korona.

Professor Rómulo Pinheiro (Foto: Privat)

ved Rómulo Pinheiro, professor i offentlig politikk og administrasjon ved
Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag

Kunnskapens Europa: Fortid, nåtid og fremtid

Vitenskap og kunnskap har vært høyt opp på EUs politiske agenda de siste 40 årene, særlig siden Lisboa-prosessen som startet i år 2000.

Foredraget går gjennom hovedutviklingen rundt kunnskapens Europa, og belyser dagens dynamikk og dens sannsynlige konsekvenser for EUs vitenskapssystem og institusjoner, så vel som det europeiske prosjektet som helhet.

The Europe of Knowledge: Past, present and future

Science and knowledge have been at the forefront of the European Union’s policy agenda for the best part of 40 years, particularly since the Lisbon Agenda from 2000.

This talk revisits the key developments and millstones surrounding the ‘Europe of Knowledge’, and sheds light on current dynamics and its likely implications for the EU’s science system and institutions, as well as the larger European union project.

Om foredragsholderen:

Rómulo Pinheiro

is Professor of Public Policy and Administration, Deputy Head of Department and member of the research groups on Public Governance and Leadership (GOLEP) and Center for Digital Transformation (CeDit), both based at UiA.

Rómulo’s research interests are located at the intersection of public policy and administration, organizational studies, economic geography, innovation and higher education studies.

Lørdagsuniversitetet holder til i TeateretKongens gate 2, Kristiansand sentrum

Det er stor pågang. Vær tidlig ute for å få plass Billetter hentes i baren. Teateret åpner klokka 11:00. Alle må registrere seg når de henter billetter på grunn av korona.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør
Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet