Gå til hovedinnhold

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Kan kunsten slik vi kjenner den, overleve et grønt skifte der mennesket ikke er alle tings målestokk?

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

19 nov
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er et tilbud om populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Foredragene blir holdt med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2

Plassbegrensing. Det er stor pågang, så vær tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter (gratis) hentes i baren på Teateret fra klokka 11:00 samme dag.

Tony Valberg

Tema: Kan kunsten slik vi kjenner den, overleve et grønt skifte der mennesket ikke er alle tings målestokk?

Det grønne skiftet krever at vi tenker og handler på nye måter. Hvilke konsekvenser får det for kunstfeltet?

Om foredragsholderen:

Tony Valberg

er musiker og professor i musikk ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk, Fakultet for kunstfag, Universitetet i Agder.

De siste årene har han i ulike nabolag i Agder etablert midlertidige små samfunn på jakt etter en miljøbevissthet som ikke bare søker relasjon mellom mennesker, men også mellom mennesker og andre levende organismer. Han spør hvordan kunstens metoder og virkemidler kan forandre våre forestillinger om miljøbevissthet, og hvordan miljøbevissthet kan forandre våre forestillinger om kunst. Valberg er leder av forskningsgruppen Kunst og sosiale relasjoner.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet