Gå til hovedinnhold

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Fornybar energi - Den store energidagen

Lørdagsuniversitetet er en del av Den store energidagen, som blir arrangert av Grønt senter. Se hele programmet:

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

kl 11:45 - 15:00

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er et tilbud om populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Foredragene blir holdt med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2 Denne lørdagen: Kl 11:45 - 15:00

Plassbegrensing. Det er stor pågang, så vær tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter (gratis) hentes i baren på Teateret fra klokka 11:00 samme dag.

Foredragsholderne:  Anne Gerd Imenes, Henrik Kofoed Nielsen, Joao Leal, Geir Grasmo, Mohan Lal Kolhe og Gunstein Skomedal.

Foredragsholderne:  Anne Gerd Imenes, Henrik Kofoed Nielsen, Joao Leal, Geir Grasmo, Mohan Lal Kolhe og Gunstein Skomedal.

Tema: Fornybar energi – seminar

– Om solenergi, bioenergi, vannkraft, flytende havvind og energilagring med hydrogen og batteri.

Nye teknologier kan bidra til redde oss fra klimakrisen, men også her oppstår konflikter, og det må gjøres avveininger. Forskere på UiA vil ha korte innlegg om ulike typer fornybar energi og hva det forskes på ved UiA. Hva går de ulike formene ut på, og hvilke muligheter og begrensinger har de? v/ professorene Anne Gerd ImenesHenrik Kofoed NielsenJoao LealGeir GrasmoMohan Lal Kolhe og postdoc UiA Gunstein Skomedal (også produktansvarlig batteri i GCE NODE).

Seminaret er et samarbeid mellom UiA og Klimaalliansen.

Foredragene inngår i "Den store energidagen" der Klimaalliansen og samarbeidspartnere skal fylle Teateret med aktivitet, informasjon og demonstrasjoner om fornybar energi fra kl. 11 – 18.

Kl. 11.45: Åpning v/ fylkesordfører Arne Thomassen

Kl. 12.00:

• Solenergi – Anne Gerd Imenes
  • Havvind – Geir Grasmo

Kl. 13.00:

• Vannkraft – Joao Leal
  • Bioenergi – Henrik Kofoed Nielsen

Kl. 14.00:

• Lagring (batteri og hydrogen) – Gunstein Skomedal
  • Distribusjon – Mohan Lal Kolhe

Konferansier er Gunstein Skomedal.

Før, etter og i pausen kan folk får med seg noe av det som ellers foregår i Teateret denne dagen, og også få seg litt mat og drikke.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Klimaalliansen og Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet

Lørdagsuniversitetet er en del av Den store energidagen, som blir arrangert av Grønt senter. Se hele programmet: