22. feb 2020

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Crowdfunding — How to Execute Dreams

Foredraget er på engelsk / The lecture is in English

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Teateret, Kongens gate 2, Kristiansand sentrum

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting. Her kan du både få en kopp kaffe og påfyll av kunnskap.

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? På lørdager inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning. En forsker fra UiA holder et foredrag med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt. Arrangementet er gratis, åpent for alle og varer i ca. halvannen time.

Research fellow Daniel Berliner, Department of Management, UiA (Photo: Private)

Research fellow Daniel Berliner, Department of Management, UiA (Photo: Private)

During the past years, we hear more and more about Crowdfunding in various contexts and industries. This unique mechanism is mainly characterized by allowing the raising of small amount of money from a relatively large number of people for various causes. Some use it to raise money to establish new hi-technology ventures, while others raise money to help people in need.
In an hour-long lecture, we will clarify and unfold the different crowdfunding models and main differences between them. We will have an overview of this phenomenon from a global perspective as well as from a Norwegian point of view, discuss main trends, and present interesting case studies. To finalize, we will deliver the essential how’s, do's and don'ts when establishing a campaign on one of the crowdfunding platforms.

Foredraget er på engelsk / The lecture is in English

Speaker:

Daniel Berliner

is a research fellow at the Crowdfunding Research Center, as well as a lecturer of entrepreneurship and innovation, at the Department of Management at the Faculty of Business and Law, University of Agder. His research aims to disclose the criteria influencing investment decision making in equity crowdfunding of high-risk early-stage technological ventures, and whether and how it differs from other entrepreneurial finance mechanisms.

Lørdagsuniversitetet holder til i TeateretKongens gate 2, Kristiansand sentrum

Det er stor pågang. Vær tidlig ute for å få plass.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal og Kristiansand.
Program for de forskjellige byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet