Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Tidspunkt

2. mars 2024
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Pris

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Barn og unges digitale hverdag − Tidsbruk, risiko og muligheter

Tidspunkt

2 mars
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Pris

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er et tilbud om populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Foredragene blir holdt med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2
Plassbegrensing. Det er stor pågang, så vær tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter (gratis) hentes i baren på Teateret fra klokka 11:00 samme dag.

Barn og unges digitale hverdag − Tidsbruk, risiko og muligheter

v/ Niamh Ní Bhroin

Norske barn og unge bruker mange ulike digitale medier, enten det er mobiltelefon, iPad eller PC. De fleste skolebarn, fra 6-års alderen, har også tilgang til læringsbrett eller PC fra skolen. Men hva vet vi om hvordan norske barn og unge bruker ulike digital medier? Hvor mye tid bruker de og hva slags risiko og muligheter møter de underveis? I denne forelesningen presenterer Niamh Ni Bhroin, førsteamanuensis i medievitenskap ved Universitetet i Agder, nyere forskning om barn og unges mediebruk, samt om hvordan barn og unge utvikler digitale ferdigheter i møte med en stadig mer digitalisert hverdag. 

Om foredragsholderen:

Niamh Ní Bhroin er førsteamanuensis i medievitenskap ved Universitetet i Agder. Hun forsker på hvordan digitaliseringen av samfunnet påvirker hverdagslivet til barn og unge. Ní Bhroin er medlem av EU Kids Online nettverket i Norge og har vært med på å opprette the Center for Media Innovations ved Universitetet i Oslo. Hun har deltatt i nasjonale og internasjonale prosjekter som undersøker barn og unges mediebruk, og publiserer og formidler forskning om «skjermtid», medieskadelighet, digitalisering av skolen og foreldredeling av bilder og informasjon om barna sine. Ní Bhroin har doktorgrad i medievitenskap fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo (2015). 

Arrangører: Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Kristiansand, Mandal og Risør.

Program for de ulike byene finner du her.