15. feb 2020

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Axel Jensen og Jens Bjørneboe — to outsidere uten filter

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Teateret, Kongens gate 2, Kristiansand sentrum

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting. Her kan du både få en kopp kaffe og påfyll av kunnskap.

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? På lørdager inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning. En forsker fra UiA holder et foredrag med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt. Arrangementet er gratis, åpent for alle og varer i ca. halvannen time.

Assistant Professor Oddbjørn Johannessen, Department of Nordic and Media Studies, UiA

Amanuensis Oddbjørn Johannessen, Institutt for nordisk og mediefag, UiA

Både Axel Jensen (1932-2003) og Jens Bjørneboe (1920-1976) var på hvert sitt vis outsidere. De befant seg på mange måter utenfor de ideologiske og estetiske trendene de var omgitt av. Og det er nettopp outsider-posisjonen som skal være utgangspunktet i dette foredraget – men da ikke med de to kollegenes skjønnlitterære tekster som basis. Det er polemikerne Bjørneboe og Jensen vi skal prøve å fange inn, slik de meningsytret seg i offentligheten.

Foredraget inngår som en del av arrangementet «Axel Jensen på Teateret» som foregår på Teateret f.o.m. 12. februar t.o.m. 15. februar.

Foredragsholder:

Oddbjørn Johannessen

er amanuensis i nordisk litteraturvitenskap Institutt for nordisk og mediefag ved Universitetet i Agder, og det har han vært siden begynnelsen av 1990-tallet. Han har arbeidet spesielt med litteratur fra – eller med tilknytning til – Agder. I mange år var han også litteraturkritiker i Fædrelandsvennen.

Lørdagsuniversitetet holder til i TeateretKongens gate 2, Kristiansand sentrum

Det er stor pågang. Vær tidlig ute for å få plass.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal og Kristiansand.
Program for de forskjellige byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet