12. okt 2019

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Flekkefjord: How God's Servants Took Over Washington, DC.

OBS! Denne lørdagsforelesningen foregår på engelsk.

Lørdagsuniversitetet i Flekkefjord - logo.

kl 13:00 - 15:00

Legg til kalender

Biblioteket i Flekkefjord kultursenter Spira, Elvegaten 1, Flekkefjord

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Nina Burleigh (Foto: Skjermdump fra Al Jazeera America)

An hour-long lecture detailing the people and institutions that remodeled Washington DC into a hotbed of religiosity, in which all Presidents and political leaders are now expected to show up at a "National Prayer Breakfast" annually, federal judges are selected by an Opus Dei cult Catholic, an Evangelical Christian billionaire family has built the biggest museum in Washington called the "Bible Museum," one block from the national mall, and how this regressive movement will affect real lives.

Her talk will introduce the zealous individuals who worked quietly behind the scenes, crafting organizations and power networks over the last several decades to take over Washington with the goal of battering the Constitutional separation of Church and State for once and for all.

Foredraget er på engelsk

Foredragsholder

Nina Burleigh

journalist i Newsweek.

Nina Burleigh (hjemmeside) er en prisbelønnet journalist og forfatter av flere bøker. De siste årene har hun dekket et bredt spekter av temaer, fra amerikansk politikk til den arabiske våren.

Hun har høsten 2019 gjesteopphold ved Universitetet i Agder.

.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Flekkefjord kultursenter Spira
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal og Kristiansand.
Program for de forskjellige byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet