Konferanse om svømmeopplæring i grunnskolen - Universitetet i Agder

Auditorium B2-006 og Spicheren svømmehall, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

10 sep

Konferanse om svømmeopplæring i grunnskolen

Torsdag 28. september arrangerer  Universitetet i Agder dagskonferanse om bedre svømmeopplæring i grunnskolen.

28 sep
kl 09:00 - 15:00

Legg til kalender

Auditorium B2-006 og Spicheren svømmehall, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

10 sep

Barn svømmer (Illustrasjon: Colourbox)

(Illustrasjon: Colourbox)

Det blir arrangert dagskonferanse om satsingen på bedre svømmeopplæring i grunnskolen. Konferansen inneholder både en teoretisk gjennomgang og en praktisk økt.

Det er viktig at deltakerne har med svømmetøy.

Torsdag 28. september vil Seksjon for idrettsfag ved Universitetet i Agder arrangere en dagskonferanse om regjeringens satsing på bedre svømmeopplæring i grunnskolen. Målgruppen for konferansen er lærere, rektorer, inspektører, lokale skolemyndigheter og frivillige organisasjoner som kan samarbeide med skolene om opplæringen.

Obligatorisk ferdighetsprøve

Ved skolestart til høsten, skal det innføres en obligatorisk ferdighetsprøve i svømming. Ferdighetsprøven består av 7 øvelser som skal inngå i en pedagogisk ramme som elevene skal bestå innen utgangen av 4. trinn. Dagskonferansen vil blant annet inneholde informasjon om:

• Den nye ferdighetsprøven

• Lokale skolemyndigheters rolle

• Ny svømmeportal: www.svømmedyktig.no

Forelesere er Borgar Ness, svømmeskolelærer i Verdal kommune og May Grydeland, førsteamanuensis ved Norges idrettshøgskole. Begge er knyttet til en kompetansegruppe opprettet til dette formål. Det blir lagt opp til foredrag og praktisk økt.

Konferansen er gratis, og det blir servert lunsj, kaffe og te. Endelig program blir ettersendt i begynnelsen av september.

Påmelding skjer via elektronisk skjema. Se under. Påmeldingsfrist: 10. september 2017.