23. okt 2019

Campus Kristiansand - Biblioteket

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Hva betyr de spontane hverdagshendelsene for barns læring og utvikling?

Dag Øystein Nome presenterer sin nye bok «Hverdagshendelsenes pedagogikk» i biblioteket, Gimlemoen, onsdag 23. oktober kl 11.15-12.00. Velkommen!

kl 11:15 - 12:00

Legg til kalender

Campus Kristiansand - Biblioteket

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Hverdagshendelsenes pedagogikk handler om betydningen av barn–barn-relasjoner i barnehagen. Barna har kapasitet til å håndtere og forme sitt hverdagsliv i en krevende og kompleks institusjonstilværelse. Boka inneholder beskrivelser av barns skapende og utforskende aktiviteter i frilek som kan inspirere alle som arbeider i barnehager til å observere, forstå og legge bedre til rette for barns sosiale bidrag i barnehagens hverdagsliv.

Dag Øystein Nome, foto

Dag Øystein Nome

Noen av temaene som berøres, er lek, vennskap, konflikter og danning. Boka retter dessuten et kritisk blikk mot barnehagen som institusjon. Hvilke handlingsrom gir egentlig barnehagen for barns sosiale utprøvinger? Bokas ambisjon er å la leseren komme så tett som mulig på barns egne opplevelser av sin barnehagehverdag og gi inspirasjon til å forme en pedagogisk praksis med rom for barnas lekende kropper – med andre ord hverdagshendelsenes pedagogikk.