4. mars 2021

Online - se registreringslenke

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Disputas: Trude Sundtjønn: Yrkesrettede oppgaver – et spenningsfelt mellom matematikk og yrkesfag

Disputasen foregår digitalt på grunn av korona covid-19-situasjonen. Se nederst på siden for hvordan publikum kan overvære disputasen.

Trude Pedersen Sundtjønn fra Fakultet teknologi og realfag disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «Opportunities and Challenges when Students Work with Vocationally Connected Mathematics Tasks» torsdag 4. mars 2021. (Foto: Privat)

4 mars
kl 10:30 - 23:00

Legg til kalender

Online - se registreringslenke

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Hun har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for teknologi og realfag med spesialisering i matematikkdidaktikk.

Les Trude Sundtjønns oppsummering av avhandlingen:

Prøveforelesning og disputas finner sted digitalt i konferanseprogrammet Zoom (lenke under).

Disputasen blir ledet av Instituttleder Ingvald Erfjord ved Institutt for matematiske fag, Fakultet for teknologi og realfag, Universitetet i Agder.

Prøveforelesning kl 10:30

Disputas kl 12:30

Oppgitt emne for prøveforelesning: “Recent international research on teacher education/professional development regarding the teaching of mathematics in vocational streams, adult education and at workplaces”

Tittel på avhandling: «Opportunities and Challenges when Students Work with Vocationally Connected Mathematics Tasks»

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert.

Avhandlingen er tilgjengelig her:

Kandidaten: Trude Pedersen Sundtjønn (1984 Oslo, oppvokst i Kristiansand). Bachelorgrad i matematikk UiA (2006), mastergrad i matematikk NTNU (2008), og PPU (2009). Årsstudium i «Ernæring, mat og kultur», UiA (2010). Har arbeidet som matematikklærer i videregående skole, og som lærerutdanner i matematikk ved både UiA og OsloMet. Arbeider nå som universitetslektor ved Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning, OsloMet.

Opponenter:

Førsteopponent: Professor emeritus Dr. Rudolf Straesser, Justus Liebig Universität, Giessen, Tyskland

Annenopponent: Førsteamanuensis Thomas Lingefjärd, Gøteborg universitet, Sverige

Bedømmelseskomitéen er ledet av professor Pauline Vos, Institutt for matematiske fag, Universitetet i Agder

Veiledere i doktorgradsarbeidet var førsteamanuensis Per Sigurd Hundeland, UiA (hovedveileder) og professor Yvette Solomon, OsloMet (medveileder). Professor Anne Berit Fuglestad, UiA, var hovedveileder til hun døde i 2018.

Slik gjør du som publikum:

Disputasen er åpen for alle, men for å følge prøveforelesning og disputas må du melde deg som publikummer på denne lenken:

Du får en Zoom-lenke i retur.

(Her er framgangsmåten for å bruke Zoom: support.zoom.us om du ikke kommer inn ved å klikke på lenken.)

Vi ber publikum om å ankomme digitalt tidligst ti minutter før oppgitt tid - det vil si til prøveforelesningen 10:20 og disputasen tidligst 12:20. Etter disse klokkeslettene kan du når som helst forlate og komme inn igjen i disputasen. Videre ber vi om at publikum slår av mikrofon og kamera, og har dette avslått under hele arrangementet. Det gjør du nederst til venstre i bildet når du er i Zoom. Vi anbefaler å velge «Speaker view». Dette velger du oppe til høyre i bildet når du er i Zoom.

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen, med tidsfrister. Disputasleders e-post er tilgjengelig i chat-funksjonen under disputasen. Spørsmål om ex auditorio kan sendes til disputasleder Ingvald Erfjord på e-post ingvald.erfjord@uia.no.