29. juni 2021

Online - registreringslenke under

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Disputas: Solveig Korum: Fra kulturbistand til likeverdig samarbeid?

Disputasen foregår digitalt på grunn av korona covid-19-situasjonen. Se nederst på siden for hvordan publikum kan overvære disputasen.

Solveig Korum fra Fakultet for kunstfag ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «Music in international development: The experience of Concerts Norway (2000-2018)» tirsdag 29. juni 2021. (Foto: Kulturtanken / Lars Opstad)

kl 10:15 - 23:00

Legg til kalender

Online - registreringslenke under

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Hun har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for kunstfag ved UiA med spesialisering i utøvende rytmisk musikk.

Doktorgradsarbeidet er finansiert gjennom (NFR) Norges forskningsråds OFFPHD-program (Offentlig sektor ph.d.), der NFR og Kulturtanken har finansiert 50/50 av kandidatens kostnader.

Les Solveig Korums oppsummering av avhandlingen:

Prøveforelesning og disputas finner sted digitalt i konferanseprogrammet Zoom (lenke under).

Disputasen blir ledet av dekan Marit Wergeland, Fakultet for kunstfag, Universitetet i Agder.

Prøveforelesning tirsdag 29. juni kl 10:15

Disputas tirsdag 29. juni kl 12:15

Oppgitt emne for prøveforelesning: «Hybridity, modernization, heritage? Discuss the ideologies involved in planning trans-national music events»

Tittel på avhandling: «Music in international development: The experience of Concerts Norway (2000-2018»

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert.

Avhandlingen er tilgjengelig her:

Artikkel I og III er klippet ut fra avhandlingen slik den foreligger på lenken, fordi de ennå ikke er publisert av forlagene som har antatt dem. De blir lagt inn i avhandlingen når de er frigitt av forlagene.

Fram til disputas er avhandlingen i fulltekst tilgjengelig ved Fakultet for kunstfag. Henvendelser om dette rettes til Kai Steffen Østensen.

Kandidaten: Solveig Korum (1984, Oslo) Bachelorgrad i European Studies, Universitetet i Oslo/ Caen (2006), mastergrad i African Studies, Universitetet i Oslo/ Dakar (2007). Tittel på masteroppgave: “L’enseignant sénégalais face au programme d’histoire du second cycle: perception et pratiques en classe”. Arbeider nå som seniorrådgiver FoU i Kulturtanken, Oslo.

Opponenter:

Førsteopponent: Professor Alf Arvidsson, Umeå universitet, Sverige

Annenopponent: Forsker ph.d. Marika Nordström, Umeå universitet, Sverige

Bedømmelseskomitéen er ledet av professor Michael Rauhut, Universitetet i Agder

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor Tor Dybo (hovedveileder) og professor Stan Hawkins (medveileder)

Slik gjør du som publikum:

Disputasen er åpen for alle, men for å følge prøveforelesning og disputas må du melde deg som publikummer på denne lenken:

Du får en Zoom-lenke i retur.

(Her er framgangsmåten for å bruke Zoom: support.zoom.us om du ikke kommer inn ved å klikke på lenken.)

Vi ber publikum om å ankomme digitalt tidligst ti minutter før oppgitt tid - det vil si til prøveforelesningen 10:05 og disputasen tidligst 12:05. Etter disse klokkeslettene kan du når som helst forlate og komme inn igjen i disputasen. Videre ber vi om at publikum slår av mikrofon og kamera, og har dette avslått under hele arrangementet. Det gjør du nederst til venstre i bildet når du er i Zoom. Vi anbefaler å velge «Speaker view». Dette velger du oppe til høyre i bildet når du er i Zoom.

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen, med tidsfrister. Disputasleders e-post er tilgjengelig i chat-funksjonen under disputasen. Spørsmål om ex auditorio kan sendes til disputasleder Marit Wergeland på e-post marit.wergeland@uia.no