19. juni 2019

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Kontaktperson

Disputas: Sissel Heidi Helland: Matneofobi – når små barn ikke vil spise ukjente matvarer

kl 10:15 - 18:00

Legg til kalender

Knut Hamsuns auditorium - B1-007, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Kontaktperson

Sissel Heidi Helland disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen Matmot i barnehagen En studie av toåringers matneofobi og kosthold og hvordan dette kan endres onsdag 19. juni 2019.

Hun har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap.

Doktorgradsprosjektet er finansiert av Norske Kvinners Sanitetsforenings forskningsfond for barn og unge. Prosjektet har i tillegg mottatt driftsstøtte fra UiA og fra Avdeling for lærerutdanning ved UiA.

Les Sissel Heidi Hellands egen oppsummering av avhandlingen:

Kandidaten: Sissel Heidi Helland (Svolvær 1967, oppvokst i Kristiansand). Fagbrev som kokk (1990) fra Arendal kokk og stuertskole, Bachelor i førskolelærerutdanning (1995) – HiA - Høgskolen i Agder, årsstudium veiledningspedagogikk (2003) – HiA, mastergrad i pedagogikk (2008) UiA, Arbeider nå som Fagkoordinator for fordypning i mat og måltid i barnehagelærerutdanning og universitetslektor ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for idrett, folkehelse og ernæring, UiA.

Prøveforelesning og disputas finner sted i Knut Hamsuns auditorium - B1-007, Campus Kristiansand, onsdag 19. juni 2019.

Disputasen blir ledet av dekan Anders Johan Wickstrøm Andersen, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap

Prøveforelesning kl 10:15

Disputas kl 12:30

Oppgitt emne for prøveforelesningKunnskapsgrunnlaget bak styrkingen av fokus på mat og måltider i den norske rammeplanen for barnehagen 2017, og Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra 2018.

Tittel på avhandling: Matmot i barnehagen. En studie av toåringers matneofobi og kosthold og hvordan dette kan endres.

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert. Avhandlingen vil være tilgjengelig til utlån ved Universitetsbiblioteket. Det vil bli også lagt ut noen eksemplarer av avhandlingen til utlån i lokalet hvor disputasen finner sted.

Opponenter:

Førsteopponent: Universitetslektor Hanna Sepp, PhD, Högskolan Kristianstad, Sverige

Annenopponent: Professor Hege Wergedahl, Høgskulen på Vestlandet

Bedømmelseskomitéen er ledet av førsteamanuensis Per Christer Thomas Westergren, UiA

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor Nina Cecilie Øverby, UiA (hovedveileder) og professor Elling Bere, UiA (bi-veileder)