11. jan 2022
kl 10:15 - 23:00

Legg til kalender

Sted

Sal 1, Bygg K, Campus Kristiansand og online for publikum - registreringslenke under

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Disputas: Jan Inge "Jango" Nilsen: På sporet av grooven

Disputasen foregår på campus og digitalt for publikum. Se nederst på siden for hvordan publikum kan overvære disputasen.

Jan Inge Nilsen fra Fakultet for kunstfag ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «1-2-3-4-5 På sporet av grooven» tirsdag 11. januar 2022. (Foto: Privat)

Jan Inge Nilsen fra Fakultet for kunstfag ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «1-2-3-4-5 På sporet av grooven» tirsdag 11. januar 2022. (Foto: Privat)

kl 10:15 - 23:00

Legg til kalender

Sted

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Jan Inge Nilsen fra Fakultet for kunstfag ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «1-2-3-4-5 På sporet av grooven» tirsdag 11. januar 2022.

Han har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for kunstfag ved UiA, med spesialisering i utøvende rytmisk musikk.

Les Jan Inge Nilsens egen oppsummering av avhandlingen:

Prøveforelesning og disputas finner sted i Sal 1, Sigurd Køhns hus – bygg K, Campus Kristiansand. Publikum kan følge disputasen digitalt i konferanseprogrammet Zoom (lenke under).

Disputasen blir ledet av dekan Marit Wergeland, Fakultet for kunstfag, Universitetet i Agder.

Prøveforelesning tirsdag 11. januar 2022 kl 10:15

Disputas tirsdag 11. januar 2022 kl 12:00

Oppgitt emne for prøveforelesning: «Kvintoler i pop: Stilistiske utviklingstrekk i groovebasert musikk»

Tittel på avhandling: «1-2-3-4-5 På sporet av grooven»

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert.

Avhandlingen er tilgjengelig her:

Kandidaten: Jan Inge Nilsen (1971, Puli, Taiwan – oppvekst på Sørlandet) Musikkpedagog i rytmisk musikk, Agder musikkonservatorium (1994) og mastergrad i utøvende rytmisk musikk UiA (2012) Mastergradsoppgave: «Kvintoler som grunnleggende underdeling». I dag arbeider Jan Inge Nilsen som høyskolelektor ved Ansgar Høyskole, musikklinjen og som frilansmusiker.

Opponenter:

Førsteopponent: Førsteamanuensis Eirik Askerøi, Høgskolen I Innlandet, Norge

Annenopponent: Utdanningssjef og universitetslektor Lars Andersson, Musikkhögskolan i Malmö, Lunds universitet, Sverige

Bedømmelseskomitéen er ledet av professor Michael Rauhut, Institutt for rytmisk musikk, Universitetet i Agder

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor Knut Tønsberg, UiA og førsteamanuensis Per Elias Drabløs, UiA, som overtok da Tønsberg ble pensjonist (hovedveiledere) og professor Bruce Rasmussen, UiA (kunstnerisk veileder)

Slik gjør du som publikum:

Disputasen er åpen for alle, men for å følge prøveforelesning og disputas må du melde deg som publikummer på denne lenken:

Du får en Zoom-lenke i retur. (Her er framgangsmåten for å bruke Zoom: support.zoom.us om du ikke kommer inn ved å klikke på lenken.)

Vi ber publikum om å ankomme digitalt tidligst ti minutter før oppgitt tid - det vil si til prøveforelesningen 10:05 og disputasen tidligst 11:50. Etter disse klokkeslettene kan du når som helst forlate og komme inn igjen i disputasen. Videre ber vi om at publikum slår av mikrofon og kamera, og har dette avslått under hele arrangementet. Det gjør du nederst til venstre i bildet når du er i Zoom. Vi anbefaler å velge «Speaker view». Dette velger du oppe til høyre i bildet når du er i Zoom.

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen, med tidsfrister. Det er en forutsetning at opponenten har lest avhandlingen. Disputasleders e-post er tilgjengelig i chat-funksjonen under disputasen. Spørsmål om ex auditorio kan sendes til disputasleder Marit Wergeland på e-post marit.wergeland@uia.no