20. aug - 21. aug 2020

Online (lenke under)

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Disputas: Geir Thore Berge: Kunstig intelligens for å søke etter informasjon i pasientjournalen

Disputasen foregår digitalt på internett på grunn av Corona covid-19-situasjonen. Se nederst på siden for hvordan publikum kan overvære disputasen.

Geir Thore Berge disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen “Methods for automated structuring of health information for clinical decision support” fredag 21. august, med prøveforelesning over oppgitt tema torsdag 20. august 2020. (Foto: Privat)

Geir Thore Berge disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen “Methods for automated structuring of health information for clinical decision support” fredag 21. august, med prøveforelesning over oppgitt tema torsdag 20. august 2020. (Foto: Privat)

20 aug - 21 aug
kl 15:00 - 23:00

Legg til kalender

Online (lenke under)

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Geir Thore Berge disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen “Methods for automated structuring of health information for clinical decision support” fredag 21. august, med prøveforelesning over oppgitt tema torsdag 20. august 2020.

Han har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for samfunnsvitenskap, med spesialisering i informasjonssystemer.

Berge er en offentlig sektor-ph.d., med støtte fra Sørlandet sykehus HF og Norges forskningsråd.

Les Geir Thore Berges oppsummering av avhandlingen:

Kandidaten: Geir Thore Berge (1975, Kristiansand) Bachelorgrad (1988) og mastergrad (2003) fra Universitetet i Agder. Tittel masteroppgave: "Criteria for Enterprise Portal Solutions in Healthcare".  Berge har arbeidet ved Sørlandet sykehus HF siden 1997, og arbeider nå som rådgiver i IKT.

Prøveforelesning og disputas finner sted digitalt på internett i konferanseprogrammet Zoom (lenke under).

Disputasen blir ledet av dekan Anne Halvorsen, Fakultet for samfunnsvitenskap; UiA

Prøveforelesning kl 15:00 torsdag 20. august

Disputas kl 15:00 fredag 21. august

Oppgitt emne for prøveforelesning“Current status and methods for interpretable AI in medicine”

Tittel på avhandling: “Methods for automated structuring of health information for clinical decision support”

Opponenter:

Førsteopponent: Professor Gondy Leroy, PhD, Management Information Systems, University of Arizona, USA

Annenopponent: Senterleder Stein Olav Skrøvseth, PhD, Nasjonalt senter for e-helseforskning

Bedømmelseskomitéen er ledet av dosent Carl Erik Moe, Institutt for informasjonssystemer, UiA

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor Bjørn Erik Munkvold, Universitetet i Agder (hovedveileder), professor Ole-Christoffer Granmo, Universitetet i Agder, professor emeritus Rune W.  Fensli, Universitetet i Agder og dr. med. Tor Oddbjørn Tveit, Sørlandet Sykehus HF / CAIR ved Universitetet i Agder (medveiledere)

Slik gjør du som publikum:

Disputasen er åpen for alle, men for å følge prøveforelesning og disputas må du melde deg som publikummer på denne lenken: Lenke til prøveforelesning: https://uia.pameldingssystem.no/trial-lecture-geir-thore-berge  Lenke til disputas: https://uia.pameldingssystem.no/defence-geir-thore-berge

Du får en Zoom-lenke i retur når du melder deg på.

Vi ber publikum om å ankomme digitalt tidligst ti minutter før oppgitt tid - det vil si til prøveforelesningen 14:50 og disputasen tidligst kl 14:50. Etter disse klokkeslettene kan du når som helst forlate og komme inn igjen i møtet. Videre ber vi om at publikum slår av mikrofon og kamera, og har dette avslått under hele arrangementet. Det gjør du nederst til venstre i bildet når du er i Zoom. Vi anbefaler å velge «Speaker view». Dette velger du oppe til høyre i bildet når du er i Zoom.

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen, med tidsfrister. Disputasleders e-post er tilgjengelig i chat-funksjonen under disputasen. Spørsmål om ex auditorio kan sendes til disputasleder på e-post anne.halvorsen@uia.no.

Avhandlingen er tilgjengelig ved henvendelse til Cecilie Rygh Mawdsley på e-post cecilie.mawdsley@uia.no.

Påmeldingslenke til disputasen, som formidles i konferanseprogrammet Zoom: (Du får en Zoom-lenke i retur)

Lenke til disputas: https://uia.pameldingssystem.no/defence-geir-thore-berge

Her er framgangsmåten for å bruke Zoom: support.zoom.us om du ikke kommer inn ved å klikke på lenken.