28. jan 2021

Online - lenke under

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Disputas: Eivind Hillesund: Hvordan ingeniørstudenter bruker ressurser til å lære matematikk

Disputasen foregår digitalt på grunn av korona covid-19-situasjonen. Se nederst på siden for hvordan publikum kan overvære disputasen.

Eivind Rudjord Hillesund fra Fakultet for teknologi og realfag disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «The resource decisions and documents of undergraduate engineering students in mathematics courses» torsdag 28. januar 2021.

kl 10:30 - 23:00

Legg til kalender

Online - lenke under

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Han har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for teknologi og realfag med spesialisering i matematikkdidaktikk.

Doktorgradsarbeidet er delfinansiert av UiAs Senter for fremragende undervisning (SFU) MatRIC - Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching.

Slik oppsummerer Eivind Rudjord Hillesund selv avhandlingen:

Prøveforelesning og disputas finner sted digitalt i konferanseprogrammet Zoom (lenke under).

Disputasen blir ledet av instituttleder Ingvald Erfjord, Institutt for matematiske fag, Fakultet for teknologi og realfag, Universitetet i Agder.

Prøveforelesning kl 10:30

Disputas kl 12:30

Oppgitt emne for prøveforelesning“Rigorous theoretical discussion of the contributions of this PhD study to the DAD, also embedding this discussion into prior work on students’ use of resources (in the mathematics education literature), and perspectives for further research in this area”

Tittel på avhandling: «The resource decisions and documents of undergraduate engineering students in mathematics courses»

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert.

Avhandlingen er tilgjengelig her:

Kandidaten: Eivind Rudjord Hillesund (1990, Grimstad), Basisår ved Norges Idrettshøyskole (2011), Integrert master ved UiO (lektorprogrammet med masterspesialisering i matematikk) (2016). Arbeider nå som universitetslektor ved UiA.

Opponenter:

Førsteopponent: Professor emeritus Luc Trouche, École Normale Supérieure de Lyon, Institut Français de l'Éducation, Frankrike

Annenopponent: Professor Birgit Pepin, Eindhoven School of Education, Eindhoven University of Technology, Nederland

Bedømmelseskomitéen er ledet av professor David Reid, Institutt for matematiske fag, Universitetet i Agder

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor John David Monaghan, UiA (hovedveileder) og professor Said Hadjerrouit, UiA (medveileder)

Slik gjør du som publikum:

Disputasen er åpen for alle, men for å følge prøveforelesning og disputas må du melde deg som publikummer på denne lenken:

Du får en Zoom-lenke i retur.

(Her er framgangsmåten for å bruke Zoom: support.zoom.us om du ikke kommer inn ved å klikke på lenken.)

Vi ber publikum om å ankomme digitalt tidligst ti minutter før oppgitt tid - det vil si til prøveforelesningen 10:20 og disputasen tidligst 12:20. Etter disse klokkeslettene kan du når som helst forlate og komme inn igjen i disputasen. Videre ber vi om at publikum slår av mikrofon og kamera, og har dette avslått under hele arrangementet. Det gjør du nederst til venstre i bildet når du er i Zoom. Vi anbefaler å velge «Speaker view». Dette velger du oppe til høyre i bildet når du er i Zoom.

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen, med tidsfrister. Disputasleders e-post er tilgjengelig i chat-funksjonen under disputasen. Spørsmål om ex auditorio kan sendes til disputasleder Ingvald Erfjord på e-post ingvald.erfjord@uia.no