14. okt 2021

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Disputas: Atle Aalerud: Industrielt maskinsyn: En guide til autonomi

Disputasen blir streamet: Klikk deg inn på denne lenken: www.uia.no/live/emne/phd_defense

Atle Aalerud fra Fakultet for teknologi og realfag ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «Industrial Perception of a Human World: A Hitchhiker's Guide to Autonomy» torsdag 14. oktober 2021.

kl 10:15 - 23:00

Legg til kalender

Auditorium C2 040, Campus Grimstad

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Atle Aalerud fra Fakultet for teknologi og realfag ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen «Industrial Perception of a Human World: A Hitchhiker's Guide to Autonomy» torsdag 14. oktober 2021.

Han har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for teknologi og realfag ved UiA, med spesialisering i mekatronikk.

Doktorgradsarbeidet er finansiert gjennom SFI Offshore Mechatronics ved UiA.

Les Atle Aaleruds oppsummering av avhandlingen:

Prøveforelesning og disputas finner sted i Auditorium C2 040, Campus Grimstad

Disputasen blir ledet av professor Kjell Gunnar Robbersmyr, Fakultet for teknologi og realfag, Universitetet i Agder.

Prøveforelesning torsdag 14. oktober 2021 kl 10:15

Disputas torsdag 14. oktober 2021 kl 12:15

Oppgitt emne for prøveforelesning: «Motion planning for robotic manipulators in dynamic environments»

Tittel på avhandling: «Industrial Perception of a Human World: A Hitchhiker's Guide To Autonomy» - “Industriell persepsjon av en menneskeverden: En haikers guide til autonomi”

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert.

Avhandlingen er tilgjengelig her:

Kandidaten: Atle Aalerud (1983, Bærum) Elektrikerutdannelse, Bachelorgrad i Electrical and Electronic Engineering ved Høgskolen i Oslo og mastergrad i mekatronikk, UiA (2013). Etter utdannelsen arbeidet han i NOV - National Oilwell Varco, hovedsakelig med «Anti Collision Systems». I dag arbeider han som seniorforsker i NORCE forskningssenter i Grimstad.

Opponenter:

Førsteopponent: Professor Jim Tørresen, Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo

Annenopponent: Forsker ph.d. Andreas HermannGPU-VoxelsFZI Forschungszentrum Informatik, Karlsruhe, Tyskland

Bedømmelseskomitéen er ledet av professor Rade Ciric, Institutt for ingeniørvitenskap, Universitetet i Agder

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor Geir Hovland, UiA (hovedveileder) og førsteamanuensis David Alireza Anisi, UiA (medveileder)

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen, med tidsfrister. Det er en forutsetning at opponenten har lest avhandlingen.