0
Hopp til hovedinnhold

Tidspunkt

2. sep 2022
kl 10:00 - 23:00

Legg til kalender

Sted

campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Kontaktperson

Disputas: Anne Jorunn Frøyen: «Fyll jorden og legg den under dere». Jordbruk, gift og natur i Norge frå 1975 til 1995

Disputasen foregår på campus og digitalt. Se nederst på siden hvordan publikum kan overvære disputasen digitalt (online).

Tidspunkt

2 sep
kl 10:00 - 23:00

Legg til kalender

Sted

campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Kontaktperson

Anne Jorunn Frøyen fra Fakultet for humaniora og pedagogikk ved UiA disputerer for ph.d.-graden med avhandlingen ««Fyll jorden og legg den under dere». Jordbruk, gift og natur i Norge frå 1975 til 1995» fredag 2. september 2022.

Hun har fulgt doktorgradsprogrammet ved Fakultet for humaniora og pedagogikk ved UiA, med spesialisering i religion, filosofi og historie.

Anne Jorunn Frøyen er ansatt ved Jærmuseet, og er den første ved Fakultet for humaniora og pedagogikk som disputerer etter ordningen offentlig sektor ph.d. ved Norges Forskningsråd.

 

Prøveforelesning og disputas finner sted i Auditorium TBA, Campus Kristiansand og digitalt i konferanseprogrammet Zoom (lenke under).

Disputasen blir ledet av prodekan for forskning, Gunhild Kvåle, Fakultet for humaniora og pedagogikk, Universitetet i Agder.

 

Prøveforelesning fredag 2. september kl 10:00

Disputas fredag 2. september kl 12:00

 

Oppgitt emne for prøveforelesning: «TBA»

Tittel på avhandling: ««Fyll jorden og legg den under dere». Jordbruk, gift og natur i Norge frå 1975 til 1995»

Søk etter avhandlingen i AURA - Agder University Research Archive, som er et digitalt arkiv for vitenskapelige artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder. AURA blir jevnlig oppdatert.

Avhandlingen er tilgjengelig her:

(kommer)

 

Kandidaten: Anne Jorunn Frøyen

Opponenter:

Førsteopponent: Universitetslektor, dr. Inger Olausson, Gøteborg universitet, Sverige

Annenopponent: Seniorforsker dr. philos Reidar Almås, Ruralis - Institutt for rural- og regionalforskning, NTNU

Bedømmelseskomitéen er ledet av professor II ved Universitetet i Agder, Lise Rye, Institutt for historiske og klassiske studier, Det humanistiske fakultet, NTNU

Veiledere i doktorgradsarbeidet var professor May-Brith Ohman Nielsen, Universitetet i Agder (hovedveileder) og professor emerita Eva Stina Jakobsson, Universitetet i Stavanger (medveileder)

Slik gjør du som online publikum:

Disputasen er åpen for alle, men for å følge prøveforelesning og disputas digitalt må du melde deg som publikummer på denne lenken: (kommer)

Du får en Zoom-lenke i retur. (Her er framgangsmåten for å bruke Zoom: support.zoom.us om du ikke kommer inn ved å klikke på lenken.)

Vi ber online publikum om å ankomme digitalt tidligst ti minutter før oppgitt tid - det vil si til prøveforelesningen 09:50 og disputasen tidligst 11:50. Etter disse klokkeslettene kan du når som helst forlate og komme inn igjen i disputasen. Videre ber vi om at online publikum slår av mikrofon og kamera, og har dette avslått under hele arrangementet. Det gjør du nederst til venstre i bildet når du er i Zoom. Vi anbefaler å velge «Speaker view». Dette velger du oppe til høyre i bildet når du er i Zoom.

Opponent ex auditorio:

Disputasleder inviterer til spørsmål ex auditorio i innledningen i disputasen. Tidsfrist for å stille spørsmål er senest i løpet av pausen mellom opponentene. Den som stiller spørsmål bør ha lest avhandlingen. Kontaktpersonens e-post er tilgjengelig i chat-funksjonen under disputasen, og spørsmål ex auditorio fra online publikum kan sendes til Lise Moss på e-post lise.moss@uia.no. Ved spørsmål ex auditorio fra salen henvender spørsmålsstiller seg til disputasleder senest i pausen mellom opponentene.