0
Hopp til hovedinnhold

Tidspunkt

18. april 2020
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Pris

Fri entré

AVLYST: Lørdagsuniversitetet i Mandal: Verdier i Anne-Cath. Vestlys liv og forfatterskap

Lørdagsuniversitetet er avlyst i vårsemesteret på grunn av situasjonen med korona-viruset COVIT-19. Mange av foredragene vil forhåpentligvis bli tatt opp igjen senere. UiA tar sikte på å sette i gang igjen med Lørdagsuniversitetet i høstsemesteret. 

Lørdagsuniversitetet i Mandal - logo.

Tidspunkt

18 april
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Sted

Mandal bibliotek, Buen kulturhus, Havnegata 2

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Pris

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting. Her kan du både få en kopp kaffe og påfyll av kunnskap.

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? Hver tredje lørdag i måneden inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning i Mandal. En forsker fra UiA holder et foredrag med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt. Arrangementet er gratis, åpent for alle og varer i ca. halvannen time.

Assistant Professor Agnes-Margrethe Bjorvand, Department of Nordic and Media Studies

Universitetslektor Agnes-Margrethe Bjorvand, Institutt for nordisk og mediefag

I 2020 er det hundre år siden Anne-Cath. Vestly ble født. Gjennom mer enn femti år skrev hun for barn om det som til enhver tid opptok henne i samfunnet, og hun skrev og fortalte på en slik måte at barn kunne forstå og kjenne seg igjen.

I foredraget vil barnelitteraturforsker Agnes-Margrethe Bjorvand se nærmere på selve fundamentet for hele Anne-Cath. Vestlys forfatterskap, nemlig hennes verdier. Foredraget inneholder mange eksempler både fra Vestlys liv og forfatterskap.

Foredragsholder:

Agnes-Margrethe Bjorvand

er universitetslektor og barnebokforsker ved Institutt for nordisk og mediefag ved Universitetet i Agder, kursholder, oversetter og forfatter.

Bjorvand er cand.philol. fra Universitetet i Oslo og har vært ansatt ved Institutt for nordisk og mediefag, Universitetet i Agder, siden 1997. Der er hun fagansvarlig for norsk i barnehagelærerutdanningene og underviser blant annet i barnelitteratur og litteraturformidling. Bjorvand er redaktør og medforfatter av flere bøker om barne- og ungdomslitteratur, og hun har skrevet en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler. Bjorvands spesialområder er bildebøker, litteraturformidling og forfatterskapene til Astrid Lindgren og Anne-Cath. Vestly. I år har hun gitt ut en biografi om Anne Cath. Vestly med illustrasjoner av Hans Jørgen Sandnes. Bjorvand er også oversetter av både sakprosa og skjønnlitteratur, og hun er en etterspurt foredrags- og kursholder.

 

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Lindesnes kommune

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør.

Program for de forskjellige byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet