28. mars 2020

Ingen frist angitt

Fri entré

Avlyst: Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Sirkulær økonomi

Arrangementet er dessverre avlyst på grunn av koronaviruset

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

28 mars
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Teateret, Kongens gate 2, Kristiansand sentrum

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting. Her kan du både få en kopp kaffe og påfyll av kunnskap.

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? På lørdager inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning. En forsker fra UiA holder et foredrag med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt. Arrangementet er gratis, åpent for alle og varer i ca. halvannen time.

Assistant Professor Reyn O'Born, Department of Engineering

Universitetslektor Reyn O'Born, Institutt for ingeniørvitenskap

Den globale byggebransjen står for mer enn 40% av det globale CO2-utslippet, og for mer enn 30% av jobbene. Samtidig ligger denne bransjen bak når det gjelder det det grønne skiftet. For å innfri våre forpliktelser fra Paris-avtalen, må radikalt nye ideer for utvikling av bærekraftig infrastruktur bli tatt i bruk. Et av de mest transformative (omdannende) konsepter for bærekraftig infrastruktur er sirkulær økonomi. Dette innebærer en ambisiøs omstrukturering av vårt økonomiske system for å redusere våre material- og miljøfotavtrykk.

I foredraget vil temaet bærekraftig infrastruktur bli diskutert i forhold til sirkulær økonomi, prinsipper for bærekraftig design og sirkulære forretningsmodeller.

Foredragsholder:

Reyn O'Born

er universitetslektor ved Institutt for ingeniørvitenskap, UiA

Lørdagsuniversitetet holder til i TeateretKongens gate 2, Kristiansand sentrum

Det er stor pågang. Vær tidlig ute for å få plass.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal og Kristiansand.
Program for de forskjellige byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet