16. aug 2019

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Arendalsuka fredag - UiA-medvirkning på arenaer utenfor UiA-teltet

UiA er medarrangør og / eller medvirkende i en rekke arrangementer utenfor hovedarenaen UiA-teltet på langbryggen. Her er en oversikt som peker til de fleste av disse:

Arendalsuka - logo uten tekst.

16 aug
kl 10:30 - 12:30

Legg til kalender

Arendal

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

TRENING, PRESTASJON, RESTITUSJON OG IDRETTSMILJØ – BEST UTEN ALKOHOL?

- Hvordan påvirker alkohol treningseffekten?

- Er det egentlig så farlig med en god fest for å feire prestasjonen?

- Hva er poenget med å gjøre idrettslaget alkoholfritt, og er det i det hele tatt mulig?

Svarene på disse spørsmålene - og flere til - får vi på dette seminaret. Hit kommer stipendiat ved Universitetet i Agder, Ida Lysdahl Fahrenholtz, og markeds- og kommunikasjonssjef i Fana IL, Lene Barikmo Stuhr.

Ida er Master of Science in Human Nutrition fra Københavns Universitet, og nå ph.d.-stipendiat ved Universitet i Agder, hvor hun forsker på idrettsernæring. I tillegg er hun konsulent ved Olympiatoppen i avdelingen for idrettsernæring og restitusjon. Foredraget hennes har fått tittelen " Ernæringsfysiologiske effekter av alkohol på trening og prestasjon".

Lene vil presentere Fana ILs forebyggende arbeid. Med sine 5000 medlemmer er idrettslaget blant landets største, og medlemsmassen inkluderer barn, ungdom, mosjonister, aktive, norgesmestere og OL-vinnere. På seminaret foredrar hun om hvordan en kan drive en så stor klubb alkoholfritt.

Mer om arrangementet:

Se Arendalsukas program:

Sted - se kart i programmet - Teltscenen, Ferjekaia.

Medvirkende:

• Ida Lysdahl Fahrenholtz, ph.d-stipendiat og konsulent i idrettsernæring, UiA og Olympiatoppen
  • Lene Barikmo Stuhr, Markeds- og kommunikasjonssjef, Fana IL
  • Åsmund Kleivenes, Prosjektleder, Idrett Uten Alkohol

Kontaktperson:Åsmund Kleivenes, Prosjektleder, Idrett Uten Alkohol, 922 99 228asmund@edru.no

GIR NY KUNNSKAP OM BIOTEKNOLOGI ET SORTERINGSSAMFUNN?

Bioteknologi er et krevende etisk og politisk spørsmål. Temaet er høyaktuelt etter regjeringsplattformen. Dette er en debatt som belyser alle de store etiske dilemmaene som alle samfunn må ta stilling til når innovasjonstakten innenfor bioteknologi er så rask at snart vil "alt" være mulig. Det vil innebære betydelig fare for misbruk av kunnskap og teknologi, og det vil stille samfunnet overfor svært vanskelige utfordringer knyttet til grensesetting for "sortering" av mennesker, "design" av mennesker, dyr og planter. Dette er bare noen av de krevende etiske dilemmaene vi som samfunn må ta stilling til.

Debattleder: Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i VG

Mer om arrangementet:

Se Arendalsukas program:

Sted - se kart i programmet - Arendal kino, Sal 1.

Medvirkende:

• Kristin Halvorsen, tidligere leder i Bioteknologirådet, Oppspill til debatten
  • Odin Lysaker, professor i etikk, Universitetet i Agder, Oppspill til debatten
  • Ole Frithjof Norheim, professor og leder i Bioteknologirådet
  • Olaug Bollestad, landbruks- og matminister (KrF)
  • Nina Sandberg, stortingsrepresentant (Ap)
  • Mathilde Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant (H)
  • Sheida Sangtarash, stortingsrepresentant (SV)
  • Lilly Ann Elvestad, generalsekretær Funksjonshemmedes Fellesorganiasjon