14. mars

Rom 46-277, Sigrid Undsets hus, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Åpen forelesning med Terje Tvedt: «Det internasjonale gjennombruddet»

Terje Tvedt (Foto: Jens H. Aadnanes / UiB)

14 mars
kl 10:15 - 12:00

Legg til kalender

Rom 46-277, Sigrid Undsets hus, Campus Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Terje Tvedt foreleser rundt tema knyttet til sin mye omtalte og omdiskuterte bok, «Det internasjonale gjennombruddet».

Boken handler om de tiårene i landets historie da Norge møtte verden og verden kom til Norge.

Tvedt vil presentere noen hovedfunn i sin studie om Norges historie de siste femti årene.

Han vil også med bakgrunn i arbeidet med boken drøfte noen teoretiske, begrepsmessige og metodiske spørsmål av generell betydning for alle som søker å forstå samfunn.

Etter Tvedts presentasjon vil Øyvind Tønnesson (historie) og Arne Olav Øyhus (utviklingsstudier) gi en kommentar, og det åpnes for spørsmål og diskusjon.

Terje Tvedt: "Det internasjonale gjennombruddet" - bokomslag fra Dreyer forlag.

Arrangører:

Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging og Institutt for religion, filosofi og historie, UiA

Anmeldelser av boka og noen debattartikler:

Leif Ekle, litteraturanmelder i NRK: Nye innfallsvinkler til forslitte debatter

Bjørn Gabrielsen, journalist i Dagens Næringsliv Magasinet: U-hjelpen som skapte Norge

Øyvind Eggen, debattant i Minerva: Terje Tvedts blindsone

Hans Petter Sjøli, kommentator i VG: En revolusjonær vender hjem

Gunnar M. Sørbø, debattant i Morgenbladet: Terje Tvedt tillegger en rekke andre meninger de ikke har

Aage Borchegrevink: I forsøket på å redde vitenskapen og revidere norsk historie, snubler profeten i sitt eget skjegg. Narsissisme av andre grad av Terje Tvedt. (Bak betalingsmur)

Kjetil Rolness, debattant i Medier 24.no: Når Dagbladet utdefinerer seg selv. Ønsker virkelig avisa å miste all troverdighet og gjøre seg irrelevant i dagens mest opphetede debatt?

Aage Borchegrevink, debattant i Dagbladet: En julehilsen fra den politisk-humanitære eliten til Kjetil Rolness

Hege Storhaug i Human Rights Service: «Rockestjerne» slaktet av Dagbladet står på scenen i Oslo i morgen

UiB: Det internasjonale gjennombruddet

RORG-samarbeidet (Frivillige organisasjoner som får støtte fra Norad): Debatten om Terje Tvedts bok "Det internasjonale gjennombruddet"