0
Hopp til hovedinnhold

Gå til timeplan

Vis alle ansatte

Kortnytt

05.03.21

Bok og podcast om dosentstillingen

I internasjonal sammenheng er den norske dosentstillingen unik ved at den likestilles med professor som akademisk toppstilling. I en ny bok fra Cappelen Damm tar Carl Christian Bache og Mads Hermansen fra UiA et grundig blikk på dosentrollen. Du kan høre mer om temaet i podcasten Akademisk kvarter, som er laget i samarbeid med Universitetet i Agder.

05.03.21

Lærebokstipend for 2021

Cappelen Damm Akademisk utlyser nå sine lærebokstipend for 2021. Nye og etablerte forfattere inviteres til å delta i konkurransen. Innsendingsfristen er 1. juni. Du kan lese mer om stipendene på forlagets hjemmesider.

04.03.21

Enklere tilgang til forskningsartikler

Libkey Nomad gir deg som student eller ansatt på UiA enklere tilgang til forskningsartikler i bibliotekets digitale samling. Du må selv installere det som et tillegg/utvidelse i din foretrukne nettleser. Støttede nettlesere er Chrome, Firefox, Edge, Brave og Vivaldi. Du må også være tilkoplet med VPN. Følger du denne lenken kan du se en demonstrasjon av hvordan Libkey Nomad fungerer i praksis.

04.03.21

Munnbind ved obligatoriske øvelser

Ved obligatoriske øvelser i lokaler der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, sørger UiA for munnbind til deltakerne. Ellers må både studenter og ansatte holde seg med munnbind selv, både ved Campus Kristiansand og Campus Grimstad. Dette gjelder uavhengig av munnbind-situasjonen i Kristiansand og andre steder, og blir praktisert uten unntak, har Beredskapsledelsen bestemt. Husk at den beste metoden for å unngå smitte er å holde god avstand til andre. Og å overholde de øvrige smittevernreglene, naturligvis. (Oppdatert 4. mars)

18.02.21

Smittestopp-appen virker!

(Klikk på saken for å få fram en bedre lesbar versjon) Folkehelseinstituttets app som registrerer om du har vært i nærkontakt med en som er smittet av Korona-viruset fungerer. Der har vi nå erfaring for ved UiA. Det er frivillig - men smart - å laste den ned. Det gjør du her: https://www.fhi.no/om/smittestopp/ 

18.02.21

EU styrker seg etter kriser

Det er en av konklusjonene i ny bok om hvordan EU håndterer finanskrise, klimakrise, brexit og andre typer kriser.Professor Jarle Trondal ved Universitetet i Agder er redaktør av boken sammen med professorene Marianne Riddervold og Akasemi Newsom.Boken har fått tittelen The Palgrave Handbook of EU Crises (2021). Den er gitt ut på forlaget Palgrave Macmillan.– Krisehåndtering er nøkkelen til å forstå hvordan EU fungerer, sa Trondal til uia.no da forskerne publiserte en artikkel basert på boken i fjor.

Nyheter