Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Relevant utdanning for fremtiden

Mine brennende interesser har alltid vært dyr, klima og matematikk. De to sistnevnte faktorene var avgjørende for å velge ingeniør innenfor fornybar energi.

Silje Hatlevik

Fornybar energi, bachelor

Hvordan var studievalget ditt? 

Valget var enkelt! Jeg hadde en eldre venninne som begynte på fornybar energi på UiA campus Grimstad etter å ha byttet studieretning et par ganger tidligere. Hun var endelig helt fornøyd, og det gjorde meg trygg på at jeg valgte riktig studie.  

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning? 

Mine brennende interesser har alltid vært dyr, klima og matematikk. De to sistnevnte faktorene var avgjørende for å velge ingeniør innenfor fornybar energi. 

Grunnen til at jeg valgte UiA er fordi jeg stortrives på Sørlandet. Her er det nesten alltid fint vær og veldig hyggelige folk. I tillegg liker jeg meg best i byer som ikke er alt for store, så Grimstad er akkurat perfekt størrelse. 

Hva lærer du? 

På studiet har vi en del felles ingeniørfag og en del valgfag. Utenom fellesfagene som typisk er litt videreføring av matten og fysikken fra videregående sjole så kan man spesialisere seg innen enten elkraft eller energi. Jeg valgte elkraftretningen som går mye på strømberegninger og dette er noe jeg fant ut at var kjekt først etter at jeg begynte på studiet. I tillegg lærer vi jo litt om de ulike fornybare energikildene, som vindkraft, vannkraft, bioenergi osv.  

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig? 

Målet er å bli en slags mellomleder i en bedrift. Jeg liker å kombinere sosiale forbindelser med spennende oppgaver. Mer enn det vet jeg ikke, men stresser heller ikke noe med det enda.

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning? 

Klima og fornybar energi har vært mye på dagsordenen i det siste. Det er derfor en utdanning som er veldig relevant og som forhåpentligvis blir mer og mer etterspurt fremover. 

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad? 

Studentlivet på campus Grimstad er veldig bra med gode tilbud både sportslig, sosialt og på skolen. Jeg opplever det som at studentene er veldig åpne for nye vennskap. Jeg har flere venner fra andre studieretninger enn min egen. Campus er akkurat liten nok til at man kjenner igjen en del personer, og akkurat stor nok til at man hele tiden kan danne nye sosiale relasjoner. 

Har du noen tips til kommende studenter?  

Vær åpen og aktiv, spesielt i starten. Det er lurt å prøve å skaffe seg et sosialt nettverk enten på skolen eller via andre interesser da det har mye å si for trivselen. Ellers er det lurt å jobbe aktivt med fagene gjennom hele semesteret slik at det ikke blir for mye arbeid i eksamensperioden.