Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Mye tid i laboratorier gir bedre forståelse for faget

Jeg valgte fornybar energi på UiA fordi jeg likte oppbyggingen med både elektrofag og fornybar energi. I første semester får vi mye tid på laboratoriet, noe jeg synes er viktig for å forstå det man jobber med enda bedre.

Ingrid Sætren Nornes

Fornybar energi, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Jeg har lenge vært interessert i miljøet, og jeg har ofte lurt på hvordan vannkraftverk og vindmøller fungerer, og om det finnes andre måter å anvende fornybar energi på. Da jeg kom over dette studiet, skjønte jeg fort at dette var midt i blinken for meg. 

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte fornybar energi på UiA fordi jeg likte oppbyggingen med både elektrofag og fornybar energi. Vi får mye tid på laboratoriet første semester, noe jeg synes er viktig for å forstå det man jobber med enda bedre. Jeg ønsket også å oppleve en ny by et annet sted i landet, så da var lille Grimstad ganske perfekt for min del. Jeg opplevde det også som et ganske pluss av at UiA var såpass nyoppusset og fin, noe som gjorde dette studiestedet enda mer attraktivt. 

Hva lærer du?

Man får en ganske god forståelse av energiproduksjon, energibruk og elektriske systemer. Man velger den retningen man vil, og da kan man enten lære om energieffektive bygninger eller elkraftteknikk. Jeg har valgt retningen elkraftteknikk, der jeg lærer mye om smarte elkraftsystemer og vind -og vannkraft, noe jeg trives veldig med! 

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva jeg har lyst å jobbe med når jeg er ferdig. Jeg tror jeg blir mer sikker på akkurat hva jeg har lyst å drive med når jeg har bestemt meg for masteren jeg vil ta, men likevel er jeg veldig sikker på at jeg vil jobbe et sted der jeg kan få brukt kompetansen min innenfor både elektro og fornybar energi. 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Jeg mener at med en utdanning innen fornybar energi har man veldig mange jobbmuligheter etter studiene siden det er så aktuelt nå for tiden. Jeg tror også det er lurt å ta en master for å gå enda spissere inn i faget, og for å være enda mer ettertraktet hos bedrifter og arbeidsgivere. Dette studiet er ikke minst veldig interessant, så jeg vil absolutt anbefale å begynne på det! 

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad?

Studentlivet i Grimstad er veldig bra. Det er noe annet med en liten by, der man alltid treffer noen man kjenner, men også har mulighet til å bli kjent med nye folk fra hele Norge. Det er mange studentaktiviteter man kan drive med, og det er ikke minst mange morsomme arrangementer og konserter som foregår jevnlig gjennom året. Studiemiljøet er veldig bra, og man blir kjent med mange på tvers av studiene også! 

Har du noen tips til kommende studenter?

Kom deg ut og ha det gøy! Det er viktig å bli med på sosiale ting den første tiden for å skaffe nye venner og opplevelser, for å få en bra studietid senere. Jeg vil også anbefale å bli med på en studentaktivitet eller et verv, der man har mulighet til å gjøre noe gøy for å avlaste litt fra den vanlige studiehverdagen, det er virkelig verdt det!