Sosialt entreprenørskap og innovasjon i ernæringsarbeid
TFL203-1
Inngår i studieprogram
Samfunnsrettet ernæringsarbeid, bachelorprogram
Undervisningsspråk
Norsk
Anbefalte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
ERN1XX Mat, næringsstoffer og kostholdsanbefalinger
ERN1XX Introduksjon til samfunnsrettet ernæringsarbeid
SY-1XX Kroppens anatomi, fysiologi og biokjemi
ERN1XX Ernæring og metabolisme
ERN1XX Ernæringspolitikk
HEL103 Folkehelserettet planleggings- og prosjektarbeid
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studentene:
vite hva som ligger i begrepene entreprenørskap, sosialt entreprenørskap og innovasjon
kunne se mulighetene for innovasjon relatert til ulike typer ernæringsarbeid
kunne initiere og etablere samarbeid med relevante aktører innenfor ernæringsarbeid
kunne planlegge, gjennomføre og avslutte et bærekraftig prosjekt
kunne formidle erfaringer og innsikt fra gjennomført sosialt entreprenørskapsprosjekt og foreslå forbedringer kunne kritisk vurdere etiske og faglige aspekter ved sosialt entreprenørskap som arbeidsform innenfor samfunnsrettet ernæringsarbeid
Innhold
Sosialt entreprenørskap
Innovasjon knyttet til ernæringsarbeid
Forprosjekt/prosjektarbeid
Samarbeid med privat, offentlig og frivillig sektor
Ulike roller i prosjektteam
Forretningsmodell og markedsføring
Budsjett og regnskap
Innovasjonscamp
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene er forelesninger, selvstudium, seminarer, gruppearbeid med presentasjon og samarbeidslæring. Studentene skal planlegge, gjennomføre og avslutte et sosialt entreprenørskapsprosjekt. Faglærere ved universitetet og personer fra privat, offentlig og/eller frivillig sektor vil gi studentene undervisning, veiledning og oppfølging. Nærmere informasjon finnes i Canvas. Arbeidsomfanget i emnet er beregnet til 285 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
For å gå opp til eksamen må studenten ha:
Godkjent deltakelse på obligatorisk undervisning
Godkjent prosjektskisse/prosjektplan.
Nærmere informasjon finnes i Canvas
Eksamen
Rapport fra det sosiale entreprenørskapsprosjektet. Rapporten utarbeides og leveres i gruppe. Vurderingsuttrykk: gradert karakter (A-F). Det gis samlet karakter for hele gruppen. Nærmere informasjon finnes i Canvas
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.