0
Hopp til hovedinnhold

Fysisk undervisning fra mandag 28. februar

Fra mandag 28. februar blir undervisningen ved UiA som hovedregel tilbudt som fysisk undervisning. Ordningen med hybrid undervisning blir opphevet. 

(Arkivbilde)

(Arkivbilde)

Årsaken er at kravene om en meters avstand og karanteneplikten for nærkontakter og husstandsmedlemmer er opphevet. Dette var krav som reduserte kapasiteten i klasserom og auditorier.

Framover vil de aller fleste studenter og ansatte som er syke på grunn av korona-viruset være syke i kort tid. «Forskriftsfestet krav til isolasjon oppheves og erstattes med en anbefaling om at voksne som er bekreftet smittet med covid-19 holder seg hjemme i 4 døgn fra symptomstart og uansett til de har vært feberfri i ett døgn,» står det i pressemeldingen fra regjeringen 12. februar. 

For å gi våre studenter en normal studiehverdag, blir undervisning gjennomført som planlagt med fysisk oppmøte i emnene.

Fra 28. februar gjelder:  

 • Undervisningen ved UiA tilbys med fysisk oppmøte. UiA følger derfor som hovedregel den planlagte timeplan: TimeEdit Universitetet i Agder
 • Emner som var planlagt som digital undervisning i timeplanen publisert i desember 2021, fortsetter med dette.
 • Enkelte undervisninger kan bli digitalisert der det blir vurdert som hensiktsmessig ut fra en smittesituasjon. Studenter må følge med i Canvas om eventuelle meldinger fra foreleser om endringer.   
 • For obligatorisk undervisning må studenter som ikke kan møte til undervisningen loggføre eget fravær. Dersom de nærmer seg grensen for fravær, kan de kontakte studieveileder, som vurderer mulighet for dispensasjon for tilgang til eksamen. 
 • Studenter med kortvarig fravær tilbys som hovedregel ikke digital undervisning. De oppfordres til å følge semesterplanen og tilegne seg stoffet på egen hånd eller i samarbeid med medstudenter.  
 • Studenter som er i risikogruppe har rett til tilrettelagt undervisning. Studenter må dokumentere at de eller deres nærmeste er i risikogruppe. Underviser bør i samarbeid med studenten avtale hvordan tilretteleggingen kan skje, gjerne også i samråd med UiAs  tilretteleggingskontor.

 

Tester: UiA Hjelp fortsetter å levere ut korona-tester.

VaksineringTorsdag 17. februar er Kristiansand kommunes vaksinestasjon på plass i studentkantina på Campus Kristiansand.

Generelle smittevernråd gjelder fortsatt:

(Nasjonale råd og anbefalinger - regjeringen.no)  

 • Praktiser god hånd- og hostehygiene 
 • Følg koronavaksinasjonsprogrammet 
 • Test deg ved symptomer. Det er ikke lenger nødvendig å teste deg dersom du ikke har symptomer selv om du har nærkontakter som er smittet. 
 • Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit. 
 • Ved positiv covid-test, hold deg hjemme i fire dager fra symptomstart eller fra dagen for positiv test for dem uten symptomer.