7. mai 2022

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Hva er grønt demokrati, og hvordan kan det redde oss fra klimakrisen?

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

7 mai
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Foredragene blir holdt med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere.

Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting. Her kan du både få en kopp kaffe og påfyll av kunnskap.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2

Plassbegrensing. Det er stor pågang, så vær tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter (gratis) hentes i baren på Teateret fra klokka 11:00 samme dag.

Odin Lysaker (Foto: Privat)

Tema: Hva er grønt demokrati, og hvordan kan det redde oss fra klimakrisen?

Vi står i dag overfor en natur- og klimakrise som påvirker både oss mennesker og resten av jordsystemet på irreversible måter. Arter dør ut i et større omfang og høyere tempo enn noen gang før, og jordens temperatur bare stiger, for bare å nevne noen av de endringene som påvirker mest.

Mange er bekymret for at demokratiet ikke lenger er i stand til å håndtere denne krisen fordi dette politiske systemet bidro til å skape den. Da synes vi å stå igjen med bare ett alternativ, nemlig økofascisme. Men stemmer det?

I foredraget forteller Odin Lysaker om det som i over 40 år har gått under navnet grønt demokrati, men som er lite kjent her i landet.

Når demokrati forstås som grønt, forklarer Lysaker hvordan vi lettere kan beholde demokratiet samtidig som vi kjemper mot natur- og klimakrisen.

Om foredragsholderen:

Odin Lysaker

er filosof og professor i etikk ved Universitetet i Agder.

Lysaker har doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo. Han forsker på natur- og klimakrisen, samt demokrati og migrasjon, og bidrar innen fagområdene naturfilosofi, politisk filosofi og moralfilosofi.

Lysaker har skrevet og redigert en rekke faglige bøker og artikler på engelsk og norsk, og han er kjent som en engasjert foredragsholder som verdsetter å formidle fagstoff til offentligheten.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet