4. mai 2022

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Colletts kafé: Demokratiet står ikke like støtt som før: hva kan vi forvente av skolens demokratiopplæring?

Colletts kafe - logo

4 mai
kl 19:30 - 21:00

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Professor Aslaug Kristiansen

Velkommen til Colletts kafé!

Kveldens gjester er professor Aslaug Kristiansen og stipendiat Georg Kristoffer Fjalsett.

Spørsmålet "Hvordan vi kan leve fredelig sammen?" er ikke blitt mindre aktuelt sett i lys av utviklingstrekk som økt bruk av fake news, økologisk ubalanse, tiltakende polarisering og økende ulikhet.

I tillegg står vi midt i en pågående krig i Europa.

Demokratiet står ikke like støtt som før.

Barnehage og skole spiller en sentral rolle når det gjelder å lære barn og unge opp til et liv som medborgere i et demokratisk samfunn. I Norge er skolen en viktig fellesskapsarena og bidrar både med kontinuitet og fornyelse.

Stipendiat Georg Kristoffer Fjalsett (Foto: Arkivet freds- og menneskerettighetssenter)

Stipendiat Georg Kristoffer Fjalsett (Foto: Arkivet freds- og menneskerettighetssenter)

Hvilke forventninger har samfunnet til skolens demokratiopplæring og hvordan kan skolen møte disse?

Arrangør: Fakultet  for humaniora og pedagogikk, UiA

Følg Colletts kafé på nett med tidligere podkaster og Colletts kafé på facebook: