UiA-gründere får én million kroner av Forskningsrådet - Universitetet i Agder

UiA-gründere får én million kroner av Forskningsrådet

Magnus Lysfjord, Simen Fossnes og Tarek Rahou står bak den interaktive læringsplattformen Sci-Code. Nå får de støtte til å videreutvikle konseptet.

Magnus Lysfjord og Simen Fossnes, SCI-CODE

UiA-studentene Magnus Lysfjord og Simen Fossnes er svært fornøyde med tildelingen fra Forskningsrådet. Tarek Rahou var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: privat.

Næringsminister Monica Mæland, portrettfoto

Næringsminister Monica Mæland. Foto: Hans Jørgen Brun.

– Vi er veldig glade! Midlene vil bidra til arbeidet vårt med å lage så effektive læringsmidler som mulig, sier Magnus Lysfjord.

Han er en av studentene ved Universitetet i Agder som har skapt Sci-Code, et av 22 prosjekter ledet av masterstudenter som får en million kroner hver av Forskningsrådet. Midlene kommer fra STUD-ENT, en ordning som bidrar til at flere av de gode ideene fra utdannings- og forskningsinstitusjoner blir til nye produkter, tjenester og arbeidsplasser.

– Jeg vil gratulere studentene som har fått tildelt støtte til sin idé. Det er viktig for Norge at flere tør satse på entreprenørskap, sier næringsminister Monica Mæland til Forskningsrådet.

Plattform for studenter og lærere

Sci-Code er en lærervennlig og interaktiv plattform som kan brukes av både studenter og lærere og tilpasses den enkeltes læring.

– Vi vil optimalisere læring gjennom bruk av teknologi. Det blir en fantastisk plattform som vil bidra til at det blir mer lystbetont å studere, sier Magnus Lysfjord.

Margrethe Wold er førsteamanuensis ved Institutt for ingeniørvitenskap ved UiA, og har vært mentor for gründerne i innovasjonsarbeidet.

– Dette er svært velfortjent og jeg vil gratulere Sci-Code så mye. De er dyktige, har stor gjennomføringsevne og får til det meste, sier hun.

Wold har stor tro på Sci-Code.

– Læringsplattformen vil kunne bidra til å gjøre terskelen lavere for studenter som vil lære seg å programmere. Det er også et nyttig verktøy for lærere, som kan gi oppgaver, skrive tilbakemeldinger og gi hint til studentene underveis, sier Wold.

Satser videre på fulltid

Idéen kom i 2015 da flere programmeringsstudenter ved UiA ga lærerne sine tilbakemelding om at de ønsket en nettbasert plattform å jobbe fra. Sci-Code leverer nettopp dette, og har helt siden starten hatt MatRIC (UiAs senter for fremragende undervisning innen matematikk) som hovedsponsor.

– Vi opplevd bred støtte fra Universitetet i Agder, og er veldig trygge på at vi er på riktig spor, sier Lysfjord.

To av gründerne leverer masteroppgaven i vår, og alle tre skal jobbe videre med Sci-Code på fulltid fremover.

–  Prototypen utvikles videre nå, og vi tror Sci-Code blir fremtidens læringsplattform. Et verktøy som vil gjøre studiehverdagen enklere og morsommere for veldig mange studenter, sier Lysfjord.

Og når vil studenter og lærere kunne ta tjenesten i bruk?

– Veldig snart, lover gründeren.

Prosjekter som får støtte

• Sci-Code - Algorithm Visualization Learning Platform (Universitetet i Agder)
  • SignLab – Global plattform for tegnspråkopplæring (NTNU)
  • Travelogue - Reise og utlegg (Universitetet i Bergen)