Eilerts salong: Det grønne skiftet - Universitetet i Agder

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Eilerts salong: Det grønne skiftet

Eilerts salong tar diskusjonen om de bakenforliggende ideologiske spørsmålene som vi som samfunn bør stille oss i overgangen til et grønnere samfunn.

kl 19:00 - 21:00

Legg til kalender

Kongensgate 2, Kristiansand

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Alle ser ut til å være enige om at vi må omstille oss til et samfunn hvor vekst og utvikling skjer innenfor naturens tålegrenser. Men hvordan gjør vi det? Hvordan håndterer vi de mange motsetningene i «det grønne skiftet»? Er det mulig å fortsette den eventyrlige industrielle veksten vi har hatt i Norge og på Sørlandet, samtidig som vi tar vare på naturen? Må det mer radikale grep til?

Mens det på 1970-tallet stort sett bare var miljøorganisasjonene som kjempet for å beskytte naturen, er klima- og miljøutfordringene i dag sentrale innenfor nær sagt alle politikkområder. «Det grønne skiftet» var årets nyord i fjor og den største kritikken mot statsministerens nyttårstale er at den handlet for lite om klima.

Christoffer Ringnes Klyve fra «Framtiden i våre hender», styrer samtalen. Med seg i salongen har han Svein Hammer fra NTNU og forfatter av boken «Fra evig vekst til grønn politikk», Stig-Erik Jakobsen, professor ved Høgskolen i Bergen og Karen Landmark, forsker og prosjektleder i Eyde-klyngen. Før alle disse slipper til får vi også noen tanker med på veien, blant annet fra førsteamanuensis Mikaela Vasstrøm fra Universitetet i Agder.

Dørene og baren åpner klokken 18.00 og serveringen vil også holde åpent en stund etter arrangementet.

Program:

• Musikkinnslag
  • Introduksjon av Kai Steffen Østensen og Jørn Cruickshank

• Mikaela Vasstrøm, forsker ved UiA: Miljøbevegelsens historie
  • Kenneth Andresen, regionalsjef i Vest-Agder fylkeskommune
  • Karen Landmark, forsker og prosjektleder i Eyde-klyngen: Hvordan jobber Eyde-klyngen med grønn vekst?

Pause og musikk

Debatt: Grønn vekst og om samfunnsvitenskapens rolle i miljødebatten
Christoffer Ringnes Klyve fra «Framtiden i våre hender», styrer samtalen.

Deltakere i debatten:

• Svein Hammer, sosiolog fra NTNU og forfatter av boken «Fra evig vekst til grønn politikk»
  • Stig-Erik Jakobsen, geograf fra Høgskolen i Bergen
  • Karen Landmark forsker og prosjektleder i Eyde-klyngen.

Velkommen!

Arrangement på Facebook